Makumatkalle mukaan pääsivät tällä kertaa:
*parsakaali
*porkkana
*sipuli
*valkosipuli
*inkivääri
*kesäkurpitsa
*naudan- ja karitsanlihakuutiot
*tammenlehtisalaatti
*tomaatti
*kurkku
*paprika
*avocado
*Kurkuma, mustapippuri,
valkosipulinen sipuliseos, juuresmauste,
timjami, rosmariini, lipstikka ja ruususuola
(KAIKKI ylläolevat ovat luomua!)
*Kookosöljy
*oliiviöljy
Avocado oli kovin ruskea ja pehmeä, mutta aivan täydellinen sisältä.
Taustalla näkyvä "epämääräinen kulhollinen" on vahvassa marinadissa olevaa lihaa. Tähän käy mikä tahansa liha. Nauta, lammas tai possu. Meillä oli sekoitus nautaa ja lammasta. Valkosipulia (paljon, kuten kuvasta näkyy), sipulia, inkivääriä, parsakaalia ja kesäkurpitsaa. Mausteista tärkeimmät kurkuma ja mustapippuri.
Ensin kuullotetaan öljyssä sipulit ja valkosipulit. Joukkoon lisätään heti alkuvaiheessa reilusti kurkumaa sekä mustapippuria. Minä laitan kurkumaa 1-1½ rkl ja mustapippuria menee tunteella..Sopivasti ;) Kurkuman makuun kannattaa totutella pikku hiljaa.
Kuullota, älä ruskista!
Seuraavaksi on aika wokata parsakaalit ja porkkanat. Kesäkurpitsat kannattaa lisätä myöhemmin, jotta säilyttävät napakan rakenteen. Lihat ruskistin kuumalla pannulla ja lisäsin lopuksi marinadin sekä reilusti mausteita. Kukin makunsa mukaan.
Tältä näyttää lopputulos. Harmi kun tuoksua ei saa vangittua.
Lisukkeena tietysti salaattia aineksista, joita kaapista sattuu löytymään.
Sitten vain ääntä kohti.
Nautiskelkaa :) !!
-Johanna-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti